05.08.2023 / Naturbrand-Mark / Roskilde

Klokken : 14:03
Adresse : Boserupvej – Roskilde
Førstemelding : Naturbrand-Mark

Info : Lørdag eftermiddag kort efter kl 14 rykkede Roskilde Brandvæsen, Lejre Brandvæsen station Kirke Hyllinge og politiet ud til melding om markbrand på Boserupvej i Kattinge ved Roskilde. Ved ankomst var der brand på marken, som spredte sig i flere retninger, og der var røgudvikling fra en halmballe på marken. Roskilde Brandvæsen ankom først til stedet med en sprøjte, og hurtigt løb brandfolkene på marken med flere branddaskere og slukkede flammerne. Efter lidt tid ankom station Kirke Hyllinge med to tankvogne, som kørte ud på marken. Den ene tankvogn blev gjort klar og kørte frem, men måtte opgive, da den sank i jorden. Man måtte derfor lave slangeudlægning, for at komme op og slukke halmballen. Politiet fik fat i ejeren, som kom ud på stedet og blev afhørt. Årsagen til branden kendes ikke.