08.05.2023 / Bygn.brand-Gård / Østrup

Klokken : 19:30
Adresse : Østrupvej – Østrup
Førstemelding : Bygn.brand-Gård

Info : Mandag aften kort før 19:30 rykkede Roskilde Brandvæsen station Jyllinge og Roskilde og politiet ud til melding om gårdbrand på Østrupvej i Østrup ved Veksø. Ved ankomst kunne man konstatere det brændte kraftigt i en del af et hus, som var med stråtag.

Man tilkaldte derfor ydeligere styrker til stedet fra station Roskilde samt tankvogne fra Frederiksborg Brand og Redning station Stenløse og Beredskab Øst station Ballerup. Branden gav en kraftig røgudvikling på stedet, og politiet opfordrede derfor borgere nordvest for branden til at lukke døre og vinduer samt ventilationsanlæg. Brandfolkene arbejede hårdt på at stoppet branden, så den ikke spredte sig til resten af huset, og det lykkedes at få den bremset, men en stor del af huset er stadig udbrændt. Flere tankvogne kørte i drift for at hente vand til stedet.

Beredskabsstyrelsen ankom senere på aftenen til stedet med en kranvogn med grab, for at assistere med at pille den brændte del væk fra hinanden, så det bliver nemmere at slukke. Man måtte dog