10.04.2023 / Når ” krigen ” bryder ud igen

Anden Verdenskrig sluttede for nogle år siden, men det er ikke tilfældet for en gruppe mænd og kvinder i det jyske. Her er krigen lige begyndt, hvis du spøger den. I flere dage har de kæmpet mod hinanden – nogle som tyskere og andre som amerikanske soldater.

Med en amerikansk lejr mod syd og en tysk lejr mod nord, havde de forskellige opgaver gennem påsken. Der er lejre opstillet med telte, bivuak osv., og de kører endda rundt i køretøjer fra 2. verdenskrig.

Det kaldes “Påske Felttræf”, og man kan sige, at de virkelig går op i det. Det var også tilfældet denne påske…

En lastbil fra den amerikanske hær med forsyninger var gået i stå, og pludselig blev den angrebet af tyskere. Men hjælpen var hurtigt fremme og kunne besvare tyskernes ildoverfald.

Den amerikanske hær havde opsnappet hvor en tyske lejre lå, og som skulle bekæmpes. Derfor satte de kurs mod dem, men på vejen ned mod lejren, skulle soldaterne igennem meget åbent ” sårbar ” terræn, hvor tyskerne ventede og vil lave et ild overfald på dem. Det tog noget tid at komme igennem området.

Og sådan fortsatte kampene gennem hele påsken, uanset om man var tysker eller fra den amerikanske hær.

Men en ting havde de til fælles, og det var den hygge, der var mellem “pauserne” i kampene, hvor man kunne snakke om 2. verdenskrig, slappe lidt af, sove og bare hygge sig.

Se film : ved at klikke her

Vi takker ” WW2 ” for vi måtte kigge med!