12.03.2023 / Kvinde skudt i benet / Lyngby

En ung kvinde blev skudt i det ene ben af politiet, søndag aften, kort før midnat, på Bækkevang i Lyngby. Politiet modtog en melding om en kvinde, der opførte sig på en uhensigtsmæssig måde, efter at hendes kæreste havde slået op med hende. Da politiet ankom til stedet, stod kvinden med to sværd over hovedet. Da politiet råbte til kvinden, og det ikke lykkedes at få hende til at slippe sværdene og falde til ro, affyrede politiet advarsels-skud og da det ikke lykkes, og kvinde gik mod politiet,  skød de hende i det ene ben. Der ydes hurtigt førstehjælp, og en ambulance blev tilkald. Kvinden blev kørt til hospitalet og er stadig indlagt.

Det viste sig senere, at de sværd, som kvinden havde i hænderne, faktisk var fra et rollespil, men dette var ikke synligt i mørket.

Den Uafhængige Politiklagemyndighed er nu involveret i sagen, da det er almindelig praksis at undersøge brugen af politivåben.

Politiet efterlyser et vidne, herunder særligt en cyklist, som angiveligt har overværet episoden. Derudover søger politiet også andre vidner som kom forbi stedet, da episoden stod på. Hvis du har oplysninger i sagen, bedes du kontakte politiet på mail : mail@politiklagemyndigheden.dk eller på telefon 41 78 35 20.