19.04.2022 / Naturbrand-Mindre brand / Lyngby

Klokken : 17:59
Adresse : Kirkebakken – Lyngby
Førstemelding : Naturbrand-Mindre brand

 

Info :
Trsdag eftermiddag fik Beredskab Øst melding om en mindre naturbrand i Virum.  Til en sådan melding afsendes en sprøjte med 4 brandfolk. Men denne hændelse var anderledes, og er et eksempel på, at mange faktorer har indflydelse på en succesfuld indsats, omstændighederne taget i betragtning.

Beredskabsfaglige medarbejdere på 1-1-2 København bliver hurtigt klar over, at den første melding om ild i et træ udvikler sig hurtigt – udrykning opgraderes uden tøven (beredskabsfaglig visitation ). Den hastige brandudvikling underbygges af Livestreaming fra anmelderens telefon, som kan ses på vagtcentralen og i sprøjtens Ipad. Udrykningen opgraderes yderligere med en ekstra udrykningsenhed efter samråd med indsatslederen.

Ved sprøjtens ankomst indsættes 2 effektfulde angreb i et forsøg på at standse brandudbredelse, som nu omfatter træer og buske, 2 biler samt carport, som er sammenbygget med naboens carport samt udhæng på villa.

Branden er dæmpet godt, og et 3. angreb indsat, da sprøjtens vandtank (4000 L) er tom, men kort efter ankommer den supplerende udrykning med i alt 13.000 L vand.

Michael, som var brandmester på den første ankomne sprøjte, er ikke i tvivl:

1) var udrykningen ankommet 1 minutter senere,
2) havde sprøjtens vandtank været mindre eller
3) havde udlægningen af slanger taget længere tid, så havde branden bredt sig til både villa samt naboens carport og bil.

Et udemærket eksempel på en kæde fra alarmering til effektfuld indsats, som hænger sammen, og som er istand til at gøre en forskel.

Billederne er bearbejdet fra brandmesterens bodykamera, og viser tidsforløbet.

Kilde og foto : Beredskab Øst